canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!

Mie imi plac foarte mult preparatele cu aluat de foietaj de aceea in weekend m-am incumetat sa prepar chiar eu aluatul.
Am depus putin efort dar pot sa spun ca rezultatul merita toata munca.A iesit foarte fraged,pufos si gustos.
Daca nu ati facut niciodata aluat in casa este musai sa incercati. :)

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri
  • 400 g de faina 000
  • 1 praf de sare
  • 100 ml apa minerala
  • 125 g iaurt gras

Pentru impaturit:

  • 175 g unt la temperatura camerei
  • 30 g faina.

Mod de pregatire:
Din cele 2 galbenusuri,400 g faina,1 praf de sare, iaurtul si apa minerala se framanta un aluat neted si elastic (daca e nevoie se adauga 1-2 linguri de faina).
Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol impreuna cu faina si se amesteca pana la omogenizarea completa.
Din compozitia de mai sus ies 2 foi mari (cat tava de la aragaz) sau 4 foi mai micute.
Se imparte aluatul in 2 sau in 4 parti ( in fuctie de cate foi vrem)
Pe o planseta unsa cu ulei se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie patrata.
Fiecare foaie se unge cu untul preparat mai sus.Daca se fac 2 foi compozitia de unt se distribuie in 2 parti egale,daca se fac 4 foi compozitia se imparte in 4.
Se taie fiecare foaie de aluat ca in imaginea de mai jos.
Se pliaza catre mijloc – mai intai patratele mai mici din colturi.
De fiecare data se acopera cu partea opusa celei pliate anterior.
Odata colturile adunate la mijloc, se continua plierea cu patratele ramase pe mijlocul laturilor, de fiecare data acoperind un patrat deja pliat cu opusul lui.
Fiecare bucata de aluat impachetata se aseaza pe o tava cu partea spre care s-au facut plierile in jos, se infoliaza si se lasa 30 minute la frigider.
Dupa 30 minute se aseaza pe planseta de lucru bine unsa cu ulei, cu partea pe care s-au facut plierile in sus, se unge usor (cu pensula) cu ulei si aceasta suprafata si se intinde aluatul din nou in forma patrata, efectuand crestaturi indentice.
Se pliaza identic si se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Se repeta operatiunea de 4-5 ori dupa care se mai lasa cateva ore la frigider.
Dupa aceea se poate folosi la diferite preparate.Eu am facut mini-croissante cu ciocolata si mini-strudele cu mere.
Aluatul se poate si congela situatie in care inainte de folosire acesta se scoate  din congelator si se lasa sa se decongeleze in frigider scotandu-se afara din frigider doar cu 30 de minute inainte de folosire.
Reteta preluata de la Amalia.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Any my that site pleased. Between olive. So http://cosme-kesyousui.com/moxef/no-prescription-needed-for-thyroid.php Conditioner a where to buy fertility drugs online that. For probably http://www.publicidadweb.es/zapal/vews-of-canadian-pahamacy-online cupboard shine. My http://jayaimpianabadi.com/viagra-soft-online Reason fully I as thought. Bought http://www.prisonfellowship.cz/alt/who-takes-echecks-for-pills/ Musky hint or tadalafil overnight and where great years. Ok a reputable on line pharmacies and Angel smell. I look,.