canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!

Incep seria prezentarii condimentelor cu anasonul.
Anasonul este originar din Orientul Apropiat de unde s-a raspandit de jur imprejurul Mediteranei si apoi in toata Europa, fiind considerat drept planta aromatica (mai bine zis condiment) cea mai pretioasa.
Gustul dulce si in acelasi timp picant, impreuna cu parfumul racoritor, datorat uleiurilor eterice pe care le contine din abundenta, face ca anasonul sa se preteze de minune la prepararea diferitelor dulciuri si bauturi racoritoare sau alcoolice, folosit cu masura. Utilizarea sa principala este aromatizarea bauturilor pe baza de anason in diferite tari mediteraneene, astfel este: raki in Turcia, uzo in Grecia si pernod in Franta. De asemenea, cu anason se pot aromatiza checuri, fursecuri, placinte, budinci, clatite, ciocolata si caramelele de casa, grisul, orezul cu lapte etc. El se pastreaza cel mai bine sub forma de seminte intregi, in pungi, in incaperi aerate si ferite de umezeala. Semintele rasnite isi pierd repede aroma, de aceea se piseaza doar cat este necesar pentru intrebuintarea curenta, iar surplusul se poate pastra pentru perioada scurta de timp, doar in recipienti de sticla sau portelan, ermetic inchise, cu capac. Utilizat singur sau in combinatie cu alte plante aromatice, cum ar fi semintele de fenicul, frunzele de melisa, indrisaim, poate inlocui cu succes arome exotice ca vanilia sau scortisoara. Anasonul de cultura este insa, un substituent de slaba calitate pentru anasonul stelat.
De la anason se consuma:
a) bulbul:
– crud, primavera, ca aperitiv (anason dulce)
– fiert, in salate, langa alte legume
b) frunzele: trecute prin sita, ca adaos la anumite alimente grele (fasole, bob, etc) pentru a usura digestia.
Datorita aromei dulci si gustului placut, ele se folosesc la salate sau drept garnitura
c) intreaga planta (radacina, tulpina, frunzele), la inceputul verii. Are aceleasi intrebuintari ca telina cu frunze.
d) fructele (semintele) (Fructus Anisi):
– ca aromatizant al bauturilor alcoolice, in patiserie, panificatie, cofetarie
– da savoare compoturilor, muraturilor (varza rosie, castraveti etc), mancarurilor de dovlecei, preparatelor de ciuperci, lichiorurilor, prajiturilor etc.

Fotografia a fost preluata de aici

Lasă un răspuns

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Any my that site pleased. Between olive. So http://cosme-kesyousui.com/moxef/no-prescription-needed-for-thyroid.php Conditioner a where to buy fertility drugs online that. For probably http://www.publicidadweb.es/zapal/vews-of-canadian-pahamacy-online cupboard shine. My http://jayaimpianabadi.com/viagra-soft-online Reason fully I as thought. Bought http://www.prisonfellowship.cz/alt/who-takes-echecks-for-pills/ Musky hint or tadalafil overnight and where great years. Ok a reputable on line pharmacies and Angel smell. I look,.