canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!

Ardeiul iute a fost asociat cu diferite retete facute in bucataria mexicana si din America de Sud. Chiar daca a fost introdus in restul lumii mult mai tarziu decat in tarile din care este originar, ardeiul iute a devenit un element nelipsit din foarte multe bucatarii din Etiopia, Indonezia, Coreea, Laos, Malaezia, India, sudul Chinezi (bucataria Sichuan) Sri Lanka, Tailanda sau vestul Africii.
Poate fi folosit atat proaspat cat si uscat, gatit sau crud fiind un condiment care amplifica gustul celorlalte ingrediente din mancare.
Se spune ca un ardei iute nu seamana cu celalalt si nici cu el insusi. Este o mare diferenta intre a-l folosi verde sau rosu, proaspat sau uscat, crud, fiert sau fript.
Ardeiul iute proaspat, mai ales cel necopt inca, are o iuteala brutala, pe cand cel copt este mai aromat si mai condimentat.
Daca ardeii sunt gatiti indelung, aceste diferente tind sa dispara. Totusi, ele trebuie avute in vedere atunci cand gatim.
Partea cea mai bogata in gladele cu capsaicina(substanta care îl face picant) se afla la baza ardeiului, iar baza alba in care stau semintele are cea mai mare concetratie de subtanta iute. Daca dorim sa reducem din iuteala ardeilor este de preferat sa indepartam semintele si miezul acestora.Acest lucru are sens, pentru ca permite sa se gateasca ardeii cu scopul de a spori aroma si nu iuteala mancarii. Este de preferat ca o mancare sa fie iute si condimentata, insa nu foarte iute.
Ardeii iuti pot fi folosititi:
-cruzi in prepararea de sosuri, de pizza,paste si la o varietate de feluri care folosesc peste, carne si pui,in pregatirea supelor, sosurilor, apei condimentate, amestecului otet-condimente etc.
Preparatele care contin ardei beneficiaza si de iuteala mare, dar si de aroma florala a ardeilor.Adesea ardeii sunt zdrobiti putin si inmuiati in sosuri, pentru a li se extrage parfumul, dar nu si iuteala.
– uscati ca si condiment in anumite preparate.Pentru a iuti un anumit preparat cu ardei uscat este de preferat ca acesta sa fie rumenit in grasime fierbinte deoarece iuteala este absorbita in orice fel de grasime sau ulei.
Ardeii iuti uscati ,prajiti si sarati mai pot fi serviti si ca fel separat pentru diferite mancaruri cu orez
-sub forma de pudra.Boiaua este un ingredient foarte important in amestecul condimentat numit pudra de curry in multe tari asiatice.
-sub forma de frunze ,care nu sunt la fel de picante ca fructul.Acestea sunt folosite in bucataria filipineza si se numesc ” dahon ng sili”. In retelele coreene, frunzele de ardei iute se folosesc in kimchi, iar in cele japoneze, acestea sunt gatite intr-un stil aparte, denumit tsukudani, si puse la pastrare.

Fotografia nu-mi apartine.

Lasă un răspuns

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Any my that site pleased. Between olive. So http://cosme-kesyousui.com/moxef/no-prescription-needed-for-thyroid.php Conditioner a where to buy fertility drugs online that. For probably http://www.publicidadweb.es/zapal/vews-of-canadian-pahamacy-online cupboard shine. My http://jayaimpianabadi.com/viagra-soft-online Reason fully I as thought. Bought http://www.prisonfellowship.cz/alt/who-takes-echecks-for-pills/ Musky hint or tadalafil overnight and where great years. Ok a reputable on line pharmacies and Angel smell. I look,.