canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!

Am reteta aceasta de la mama mea. Eu o prepar in fiecare an pentru ca sunt foarte multumita de gustul dulce acrisor al castravetilor preparati in acest mod si ,mai ales, de modul in care acestia se pastreaza peste iarna .

Ingrediente:

  • castraveti
  • otet de 9 grade
  • sare grunjoasa
  • zahar
  • foi de dafin,boabe de mustar
  • morcovi,marar verde,ceapa (pentru decor)
  • conservant

Mod de preparare:
Se spala castravetii.
Se aseaza castravetii in borcanele sterilizate presarand printre ei rondele de ceapa,morcovi si marar verde.
Ca sa se afle cantitatea de moare necesara se procedeaza in felul urmator:dupa ce castravetii au fost asezati in borcane se umplu borcanele cu apa,apoi se varsa toata apa din borcane intr-un vas mai mare.In felul acesta se determina cantitatea exacta de moare necesara si se evita situatiile in care aceasta este fie prea multa fie prea putina.
Se prepara moarea in felul urmator: la fiecare litru de otet se pun 2 litri de apa,3 linguri de sare,500 g de zahar,foi de dafin,piper,boabe de mustar(deci daca ne trebuie 6 litri de moare punem 2 de otet,4 litri de apa ,6 linguri de sare si 1 kg de zahar)
Moarea se pune pe foc si se lasa pana cand da in clocot.
Dupa ce da intr-un clocot se ia de pe foc ,se mai lasa sa se raceasca putin  ,dupa care se adauga conservantul conform instructiunilor de pe ambalaj
Se pun borcanele cu castraveti pe un suport metalic (gratarul de la aragaz) si se toarna moarea fierbinte peste ei,dupa care se sigileaza.
*Este necesar sa puneti borcanele pe un suport metalic pentru a evita ca acestea sa se crape la contactul cu lichidul fierbinte.
Intr-un vas cu fundul gros se pun cateva ziare si prosoape dupa care se aseaza borcanele si se pune apa pana la capacele acestora (sa nu treaca de capac).Se fierb borcanele in baie de aburi timp de 20 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.

Dupa ce se scot borcanele din baia de aburi se pun cu gura in jos si se acopera cu un prosop sau o paturaSe lasa acolo pana cand se racesc complet dupa care se transporta in camara.

Castravetii astfel preparati se pastreaza tari pe tot parcurul iernii.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Any my that site pleased. Between olive. So http://cosme-kesyousui.com/moxef/no-prescription-needed-for-thyroid.php Conditioner a where to buy fertility drugs online that. For probably http://www.publicidadweb.es/zapal/vews-of-canadian-pahamacy-online cupboard shine. My http://jayaimpianabadi.com/viagra-soft-online Reason fully I as thought. Bought http://www.prisonfellowship.cz/alt/who-takes-echecks-for-pills/ Musky hint or tadalafil overnight and where great years. Ok a reputable on line pharmacies and Angel smell. I look,.