Ceafa de porc (marinata) la gratar

Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!
Daca e vară, e vremea grătarului ,si parca nu e gratar daca nu este si carne de porc.

Carnea de porc la gratar se poate prepara in zeci de feluri insa va prezint metoda pe care o folosesc eu.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  •  zeama de la o jumatate de lamaie
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 5-6 linguri de bere
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia iute (daca vreti sa fie picanta)
  • cateva rondele de ardei iute (daca vreti sa fie picanta)
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2  lingurita piper
  • 1 lingurita condimente pentru porc
  • 1-2 linguri de ulei

Mod de pregatire:
Se amesteca toate condimentele cu uleiul,berea si zeama de lamaie.

Se toarna peste carnea de porc si se da la frigider pentru minim 2 ore.

Se aseaza carnea pe gratarul incins si se lasa pana cand se rumeneste.

Se serveste calda cu garnitura dorita.

Va asigur ca este frageda si delicioasa :)
Pofta buna!

2 Comments

  1. 10-29-2012

    am incercato este excelenta in ambele variante ne piperata si piperata

    • 10-29-2012

      Mu bucur foarte mult ca ti-a placut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Citește articolul precedent:
Final aripioare
Aripioare marinate la gratar

Pentru ca vara fara gratar parca nu este vara va prezint o reteta delicioasa de aripioare la gratar. La munte,...

Închide