Tocanita de iepure cu masline

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!

Carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata datorita faptului ca este o delicatesa care nu contine colesterol, nu are grasimi si in plus beneficiaza de proprietati curative pentru bolnavii de cancer. Ea are un grad inalt de digestibilitate ea fiind bogata in aminoacizi esentiali.Daca vom compara carnea de iepure cu cea provenita de la alte animale domestice, aceasta se afla la loc de frunte. Se observa ca aceasta contine 40,15% substanta nutritiva fata de 32,62% cat contine carnea de gaina, 27,11% fata de carnea de porc, 24,61% fata de carnea de vitel si 24,20% fata de carnea de vaca.In plus, carnea de iepure este o carne usoara, savuroasa si deosebita de celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Ea este dietiteca, sanatoasa, are un continut foarte mic de colesterol fiind recomandata de foarte multi medici nutritionisti si este foarte solicitata pe piata externa.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de iepure
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 cartof mare
  • ulei
  • 150-200 g bulion/sos de rosii
  • 100 g masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 frunza de dafin
  • sare,piper dupa gust.

Pentru bait (daca aveti iepure vanat):

  • 300 ml apa
  • 200 ml vin
  • 100 ml otet balsamic
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • cateva rodele de morcov
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 boabe de ienibahar
  •  sare piper
  • patrunjel verde

Mod de pregatire:

In primul rand daca aveti carne de iepure salbatic acesta trebuie sa fie tinut minim 12 ore intr-un bait format din: 300 ml apa,200 ml vin,100 ml otet balsamic,100 ml ulei masline,1 ceapa,cateva rodele de morcov,1 foaie de dafin,2-3 boabe de ienibahar, sare piper,patrunjel verde pentru a se fragezi.Daca iepurele este de curte nu mai este necesar acest pas.Se pun bucatile de carne la prajit in cateva linguri de ulei pana cand acestea se rumenesc usor.Apoi se adauga ceapa ,morcovul si ardeiul tocate cubulete.Cand legumele se inmoaie usor se acopera totul cu apa.Se lasa sa fiarba pana cand legumele si carnea sunt patrunse apoi se adauga cartoful taiat cubulete si 1 frunza de dafin.Cand cartoful este fiert se adauga sosul de rosii.Dupa aproximativ 10 minute se adauga maslinele si se mai lasa putin pe foc.La final se adauga cateii de usturoi zdrobiti si patrunjelul tocat.Se potriveste cu sare si piper si se ia de pe foc.

Se serveste calda.Pofta buna!

Lasă un răspuns

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Any my that site pleased. Between olive. So http://cosme-kesyousui.com/moxef/no-prescription-needed-for-thyroid.php Conditioner a where to buy fertility drugs online that. For probably http://www.publicidadweb.es/zapal/vews-of-canadian-pahamacy-online cupboard shine. My http://jayaimpianabadi.com/viagra-soft-online Reason fully I as thought. Bought http://www.prisonfellowship.cz/alt/who-takes-echecks-for-pills/ Musky hint or tadalafil overnight and where great years. Ok a reputable on line pharmacies and Angel smell. I look,.