Tort cu 3 feluri de ciocolata

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!

Blat (diamentru 24 cm):

  • 60 g. migdale pudra (migdale macinate fin)
  • 100 g zahar pudra (60+40)
  •  20 g. cacao
  • 4 albusuri
  •  un varf de sare

Mousse de ciocolata alba:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 foaie si jumatate gelatina
  • 100 ml frisca batuta

Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g. ciocolata cu lapte
  • 2 foi si jumatate de gelatina
  • 100 ml frisca batuta

Mousse de ciocolata amaruie:

  • 200 ml de frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 3 foi de gelatina
  • 100 ml frisca batuta

Mod de preparare:
Se amesteca pudra de migdale 60 de grame de zahar pudra si cacao
Se bat albusurile spuma cu un varf de sare.Treptat se incorporeaza si 40 de grame de zahar pudra.
Se amesteca albusurile cu pudra de migdale,zaharul si cacao si se toarna compozitia intr-o forma de tort cu diametru de 24 cm, tapetata cu hartie de copt Se introduce in cuptorul incins ,la foc potrivit, pentru aproximativ 15 minute.
Imediat ce se scoate  blatul din cuptor, se rastoarna si se scoate hartia dupa care se lasa sa se raceasca.

Mousse de ciocolata amaruie:
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
Se pun pe foc 200 ml frisca lichida si se dau in clocot.
Se adauga adauga ciocolata amaruie rasa si se amesteca bine pana se topeste.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Cand crema de ciocolata este calduta se adauga gelatina scursa de apa si se amesteca pana se dizolva.
Se bat spuma tare 100 ml de frisca .
Cand crema de ciocolata a juns la temperatura camerei se adauga frisca si se amesteca pana la omogenizare.
La fel se procedeaza si cu mousse ul de ciocolata cu lapte si cel de ciocolata alba.
Se pune blatul de tort intr-o forma cu peretii detasabili si peste el se toarna mousse ul de ciocolata amaruie dupa care se introduce minim 30 de minute in concelator.
Dupa 30 de minute se adauga mousse ul de ciocolata cu lapte si se  lasa alte 30 de minute in congelator.
La final se adauga mousse ul de ciocolata alba si se lasa in congelator pentru minim 4 ore.
Am decorat tortul cu trandafiri de ciocolata si aschii de ciocolata alba si neagra.

Sfat: pentru un aspect frumos incercati sa alegeti ciocolata alba,amaruie si cu lapte de la acelasi furnizor.In felul acesta nu veti intampina probleme cu diferenta de textura si cremele nu se vor impreuna.

Pofta buna!

16 Comments

  1. 10-15-2012

    Va garantez ca este cel mai bun tort pe care il veti gusta! :X

    • 10-15-2012

      Multumesc :)

  2. 10-16-2012

    o fii bun tortul ,nimic de zis da poza postata e oribila.Angajeaza un fotograf ca e groaznica….

    • 10-16-2012

      Imi pare rau daca poza aleasa de mine nu este pe placul tau.
      Mie mi se pare chiar draguta.
      Pana la urma este vorba de preferintele fiecaruia iar acestea,dupa cum probabil stii,nu se discuta :)

  3. 10-16-2012

    Tortul arata foarte bine chiar nu inteleg de unde atata rautate.

  4. 10-16-2012

    Draga Ionela, asa cum au spus marii clasici, frumusetea e in ochii celui care priveste… de ce nu faci si tu acest tort, apoi sa ii faci niste poze care sa ne zguduie privirea? Poate esti tu mai priceputa… ah, sa nu uit! Stii, intotdeauna conteaza mai mult cum spui, decat ceea ce spui. Mai lucreaza putin la diplomatie, ca ne-am saturat de dat cu barda! :)

    • 10-16-2012

      :)

  5. 10-30-2012

    Sincer ..arata demential tortul si cred ca e la fel de gustos.multumim mult pentru reteta…poza e ok arata f bine ,nu-ti face probleme

  6. 10-30-2012

    de unde putem lua trandafirasii? sunt f draguti se potrivesc de minune

    • 10-30-2012

      Multumesc Loana.
      Trandafirii i-am cumparat deja facuti de la Dr. Oetker.Asa se si numesc Trandafiri Decor Dr. Oetker
      Se gasesc prin supermarket uri si la magazine mai micute.Eu i-am gasit la un magazin de cartier.

  7. 3-1-2013

    eu nu am foi de gelatina deci…..cata gelatina pun??????????

    • 3-1-2013

      Buna.
      Cam 30 de gr gelatina la plic

  8. 7-18-2013

    Totusi, ce se intampla cu cele 90gr. pudra de migdale si 40 gr. zahar pudra?

    • 8-22-2013

      Buna Gabi.
      Se amesteca treptat cu albusurile batute spuma.
      Am corectat si pe site.
      Multumesc.

  9. 8-29-2013

    Buna .
    Eu folosesc gelatina granule pentru ca nu gasesc foi . Mi-ai putea spune ce cantitate imi trebuie ? Si in cazul gelatinei granule , dupa ce o pun la inmuiat o mai post scoate din apa , sau se dizolva ? Este prima data cand vreau sa fac ceva cu gelatina si mi-e frica sa nu iasa un esec total .
    Multumesc !

    • 9-5-2013

      Cam 30 de gr gelatina granule.Dupa ce o pui in apa se dizolva,deci nu o mai poti scoate.
      Bafta multa!

Lasă un răspuns

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Any my that site pleased. Between olive. So http://cosme-kesyousui.com/moxef/no-prescription-needed-for-thyroid.php Conditioner a where to buy fertility drugs online that. For probably http://www.publicidadweb.es/zapal/vews-of-canadian-pahamacy-online cupboard shine. My http://jayaimpianabadi.com/viagra-soft-online Reason fully I as thought. Bought http://www.prisonfellowship.cz/alt/who-takes-echecks-for-pills/ Musky hint or tadalafil overnight and where great years. Ok a reputable on line pharmacies and Angel smell. I look,.