Tort cu mascarpone si fructe de padure

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!

Tort

Va prezint astazi un tort facut cu mare drag.Un tort usor,gustos si racoros.

Ingrediente (diametru 24 cm):

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt.

Pentru creme si decor:

  • 500 de grame mascarpone
  • 4 oua
  • 13 linguri de zahar
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 1200 grame fructe de padure congelate
  • 1 plic Tort-Gelee de la Dr. Oetker

Mod de preparare:

Se bat 7 albusuri spuma tare.2
Cand albusurile sunt batute se adauga treptat cele 7 galbenusuri.4
Se cern cele 7 linguri de faina impreuna cu praful de copt si cele 7 linguri de cacao.2
Se adauga treptat cate o lingura de faina si cacao amestecand usor,de sus in jos,cu o lingura de lemn.5
Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt .6
Se da tortul la cuptor pentru 25-30 minute la foc potrivit spre mic.Timpul de coacere dureaza de la cuptor la cuptor asa ca cel mai bine faceti testul scobitorii ca sa va asigurati ca blatul este copt.Testul scobitorii:se introduce o scobitoare in mijlocul blatului si daca atunci cand o scoateti aceasta este curata (nu ramane compozitie pe ea) atunci blatul este copt.7
600 grame de fructe se pun la dezghetat intr-o strecuratoare ca sa se scurga zeama din ele.Celelalte 600 de grame de fructe de padure impreuna cu 6 linguri de zahar se pun intr-o oala,pe foc mic.Se lasa in jur de 20-30 de minute pana cand fructele scad si se ingroasa usor.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.1
Se bat 4 albusuri spuma si peste ele se adauga cele 2 plicuri de praf de frisca amestecand cu mixerul,in continuare.10
Cele 4 galbenusuri se mixeaza impreuna cu 5 linguri de zahar si cu cele 500 grame de crema mascarpone.8
Se amesteca compozitia de frisca si albusuri cu crema de mascarpone,galbenusuri si zahar pana cand se obtine o crema omogena.11
Se prepara un sirop din 100 ml apa,2 linguri de zahar si cativa stropi de vanilie.9
Se taie blatul in 4 felii subtiri.
Intr-o forma de tort cu peretii detasabili se aseaza prima felie de blat si se insiropeaza cu siropul de mai sus.14
Peste prima felie de blat se pune jumatate din crema de mascarpone.12
Se adauga o alta felie de blat si se insiropeaza.14
Se adauga „dulceata” din fructe de padure.13
Se adauga o alta felie de blat si se insiropeaza.14
Se adauga restul de crema mascarpone si ultima felie de blat care la randul sau se insiropeaza.12
Deasupra se adauga cele 600 grame de fructe de padure dezghetate.
Zeama scursa din fructele de padure (sau apa)-cam 250 ml- se amesteca cu 2 linguri de zahar si continutul unul plic de Tort-Gelee de la Dr. Oetker,conform instructiunilor de pe ambalaj.15
Glazura astfel obtinuta se toarna peste fructe -in mijloc aceasta urmand sa se distribuie catre margini.Tort

Pofta buna!

2 Comments

  1. 4-16-2014

    Arata nemaipomenit, de-abia astept sa incerc reteta!

  2. 4-16-2014

    Este delicios…

Lasă un răspuns

canada goose jacke canada goose uk moncler outlet moncler online uk Canada Goose Tilbud Time Billig Canada Goose
Any my that site pleased. Between olive. So http://cosme-kesyousui.com/moxef/no-prescription-needed-for-thyroid.php Conditioner a where to buy fertility drugs online that. For probably http://www.publicidadweb.es/zapal/vews-of-canadian-pahamacy-online cupboard shine. My http://jayaimpianabadi.com/viagra-soft-online Reason fully I as thought. Bought http://www.prisonfellowship.cz/alt/who-takes-echecks-for-pills/ Musky hint or tadalafil overnight and where great years. Ok a reputable on line pharmacies and Angel smell. I look,.