Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale Canada Goose jas http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl
Eşti prima dată pe blog? Nu uita să dai un LIKE pe Facebook pentru reţete, poze şi discuţii despre mâncare.
Mulţam pentru vizită!

zacusca

Mi-am dori foarte mult sa prepar zacusca pentru iarna,insa mi-a luat ceva timp pana sa ma apuc de ea.Ma ingrozea ideea de a praji toate ingredientele intr-o cantitate mare de ulei.Desi stiu ca varianta traditionala este extrem de gustoasa nu se mai potriveste de niciun fel cu noul meu regim alimentar asa ca am fost nevoita sa „inventez” eu o reteta.Recunosc ca toti cunoscutii ,carora le-am spus de ideea mea, mi-au spus ca sunt sanse mici ca acest preparat sa reziste peste iarna sau sa fie gustos :) ,insa eu nu m-am lasat influentata si l-am pregatit.Rezultatul a iesit gustos si a si rezistat.Este deja o luna si jumatate de cand am facut zacusca iar borcanele s-au pastrat foarte bine,lucru care ma bucura foarte mult.

Ingrediente:

  • 3 kg ciuperci
  • 3 kg rosii
  • 3 kg ardei capia
  • 1 ardei iute (optional)
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei masline
  • sare grunjoasa
  • cateva frunze de dafin
  • cateva boabe de piper

Mod de preparare:

Ciupercile se spala si se trec prin masina de tocat.

1

La fel si rosiile.2

Ceapa se curata,se spala si se trece si ea prin masina.

4

Ardeiul se coace pe plita si se curata de coaja.Se indeparteaza semintele si se trece prin masina.Daca doriti puteti coace si un ardei iute impreuna cu ardeii capia,asta in cazul in care doriti ca zacusca sa fie usor picanta.

3

Se pun rosiile,ciupercile si ceapa la fiert intr-un tuci/ o oala cu fundul gros.Focul trebuie sa fie mai mare pana cand incep sa fiarba,apoi trebuie sa fie potrivit.Trebuie mestecat periodic in zacusca pentru a nu se prinde.

5Se adauga cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper.6

Cand ciupercile sunt aproape fierte (la mine a durat cam doua ore pana la acest pas) se adauga ardeiul copt trecut prin masina si se mai lasa la fiert 10 minute.7

Se adauga 250 ml ulei de masline si se potriveste cu sare dupa gust.

8Se mai lasa pe foc mic timp de 5 minute.Se opreste focul si dupa aproximativ 5 minute se aseaza in borcanele sterilizate.In gura fiecarui borcan se pune cate o lingurita de ulei.9

Se pun capacele si se introduc borcanele in cuptor pentru 30 minute.Dati drumul la cuptor in momentul in care introduceti borcanele si lasati-l la foc potrivit (sa nu depaseasca 180°).Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor si a doua zi se transfera in pivnita sau intr-un loc racoros.

Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 18 borcanele de zacusca.

Informatii nutritionale pe 100 grame  ≅ 70 calorii (2 g proteine/5 g carbohidrati /5 g lipide).

Va invit si pe voi sa incercati acest preparat si sa-mi spuneti cum vi se pare.

Lasă un răspuns

Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale Canada Goose jas http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl
Any my that site pleased. Between olive. So http://cosme-kesyousui.com/moxef/no-prescription-needed-for-thyroid.php Conditioner a where to buy fertility drugs online that. For probably http://www.publicidadweb.es/zapal/vews-of-canadian-pahamacy-online cupboard shine. My http://jayaimpianabadi.com/viagra-soft-online Reason fully I as thought. Bought http://www.prisonfellowship.cz/alt/who-takes-echecks-for-pills/ Musky hint or tadalafil overnight and where great years. Ok a reputable on line pharmacies and Angel smell. I look,.